EURODOK 13. - 17. mars

EURODOK 13. - 17. mars

Norsk dokumentarfilm er på et høyt nivå! Hvert år arrangerer Norsk filminstitutt dokumentarfilmfestivalen EURODOK som viser det beste av nye europeiske og norske dokumentarfilmer

Norsk dokumentarfilm er på et høyt nivå! Hvert år arrangerer Norsk filminstitutt en dokumentarfilmfestival som viser det beste av nye europeiske og norske dokumentarfilmer. Festivalen heter EURODOK, og holdes fra 13.-17.mars.

For å markere synliggjøringen av god, ny dokumentarfilm har vi valgt ut de norske dokumentarfilmene Ord etter Even, Operasjon Ved og Wind of Change for Filmarkivet.no. Alle filmene er laget av unge regissører, to av dem er eksamensfilmer fra Høgskolen på Lillehammer, Tv-fag: Ord etter Even og Operasjon ved.

 


 


Wind of Change er en kort dokumentar som til fulle viser konsekvensene av værets endringer, sett fra en afrikansk bonde og familiefar. En dramatisk film, laget av unge Julia Dahr, som tilbrakte lengre tid i Øst Kenya med familien hun filmet, og sammen med dem fikk føle klimaendringene på kroppen.

 

 


Ord etter Even er laget av Kristine Gausreide Jacobsen og en av de aller første filmene som handler om sorgen etter tapet av en venn som omkom på Utøya 22. juli 2011. En vakker og stillferdig film som bør sees av alle og hvor ord blir overflødig.

 

 

Den siste filmen i rekka er gladdokumentaren Operasjon Ved, laget av Marius Søvik Bergersen. En humørpille av en film, som viser herlige, kloke mennesker med humor og fart, svingene med øksa i taktfast tempo! "Unge" pensjonister som hjelper nød trengende i en kald hovedstad, som får enhver av oss til å tenke over verdien og betydningen av menneskelig omtanke, dugnad og frivillig arbeid – gode og nesten glemte verdier for mange i dagens samfunn.

Les mer om årets EURODOK-filmer her.



Tilbake til forsiden