En ballong til Allah

En ballong til Allah

Den norske dokumentaren En ballong til Allah ble nominert til den prestisje tunge prisen for mest innovative produksjon under History Makers Award (USA). Dokumentaren, regissert av Nefise Özkal Lorentzen og produsert av Integral Film, ble nominert i skarp konkurranse med store produksjoner fra HBO, BBC og Channel 4.

 Om filmen

En ballong til Allah handler om kvinnens rolle i den muslimske kulturen. Filmskaperen legger ut på en reise for å finne tilbake til det virkelige islam. På veien møter hun sentrale kvinner i den muslimske kulturen og reflekterer over kvinneundertrykking i alle de tre abrahamittiske religionene islam, kristendom og jødedom. Filmen er del to i en trilogi om islam, hvor filmen Gender Me om homoseksualitet i muslimske kulturer var første del.

Filmen har blitt vist på et stort antall festivaler over hele verden blant annet IDFA, og har så langt vunnet pris for beste dokumentarfilm under den britiske filmfestivalen Crystal Palace Film International Film Festival og International Ambassador Award på Rhode Island International Film Festival og honorable mention på Int. Association of Women in Radio and TV (IAWRT) i Malaysia.

 

Se filmen HER



Tilbake til forsiden