Jørgen + Anne = sant

Jørgen + Anne = sant

Jørgen + Anne = sant var en stor suksess på kino og ble nominert til fem Amanda-priser. Den har også fått en pris for beste film i utlandet, og nå er den endelig tilgjengelig her på Filmarkivet.



Jørgen + Anne = sant var en stor suksess på kino i Norge og ble nominert til hele fem Amanda-priser. Den ble kåret til beste film under Europas største barnefilmfestival, Giffoni filmfestival i Sør-Italia. Filmen ble også tatt ut Generation-programmet for 2011 i Berlin og fikk æren av å åpne programmet.

Filmen er basert på en av Norges mest populære barnebøker med samme navn fra 1984, skrevet av Vigdis Hjorth.

Bak filmen står Cinenord kidstory ved Teréz Hollo-Klausen som produsent og regissør er Anne Sewitsky (vinner i Sundance med filmen Sykt lykkelig).

Vi har også en annen film regissert av Anne Sewitsky på Filmarkivet - kortfilmen Hjerteklipp. Filmen er en del av serien "Den Norske Filmskolen. Kull 4, Eksamensfilmer 2006".
 

 

 


Filmomtale

Det er noen voksne som ikke tror man kan bli forelsket når man bare går i femte klasse. Men det kan man.

Anne Lunde går i 5 klasse og forelsker seg hodestups i den nye gutten i klassen, Jørgen Ruge. Anne har selv har vært mest opptatt av å slå guttene i håndbak eller løpe fra dem. Men når skolens peneste jente Ellen også forelsker seg i den nye innflytteren, tilspisser situasjonen seg. I motsetning til Anne har Ellen verdens lengste, vakreste hestehale, alltid pene, rene klær og jobb som skuespiller i en reklamefilm på tv. Men Anne har bestemt seg. Oddsene er kanskje ikke på hennes side, men Jørgen Ruge skal bli hennes kjæreste. Selv om noen voksne ikke tror man kan bli ordentlig forelsket når man bare går i femte klasse, så vet Anne bedre.. For det kan man!

(Kilde: SF-Norge)

 

Se filmen HER.



Tilbake til forsiden