Filmarkivet gratulerer!

Filmarkivet gratulerer!

Vi gratulerer Hans Petter Moland med publikumsprisen på filmfestivalen i Berlin for filmen «En ganske snill mann». Se flere av Molands filmer i Filmarkivet.



Gymnaslærer Pedersen

Gjennom 70-tallet blir gymnaslærer Knut Pedersen fengslet av drømmen om en rød revolusjon i Norge. Samtidig får han et forhold til den overbeviste kommunisten Nina Skåtøy. Men er det plass for kjærlighet når arbeiderklassen skal seire?



De beste går først

Dette er en episode i filmen ”Folk flest bor i Kina”, inspirert av Arbeiderpartiet. Gamlegutta skal ut på tur på fjellet og synger gamle arbeidersanger med (rustne) malmrøster.
En ung dame har problemer i ei myr, men gutta trår til...



Aberdeen

På tross av sporadiske minner om en lykkelig barndom har den ambisiøse unge advokaten Kaisa de siste ti årene hatt et kjølig forhold til sine skilte foreldre. Etter en feiring av hennes forfremmelse i firmaet vekkes hun av en telefon fra moren Helen, som sier hun er i ferd med å dø av kreft. Hun ber Kaisa hente sin alkoholiserte far i Oslo og ta ham med til sykehuset i Aberdeen. Kaisa motsetter seg dette, men lar seg til slutt overtale.



Kjærlighetens kjøtere

Det er 1925. Norges hovedstad har skiftet navn. Lenin er død, og den unge forfatteren Henrik Larsen har nettopp fridd til kjæresten, Gertrude. Hun avslår, i hvert fall for øyeblikket... Med sin store livsapetitt melder Henrik seg på en overvintring til Grønland som fangstmann og forlater Gertrude. Henriks opphold på Grønland blir et møte med livets ekstremiteter og harde realiteter.


 



Tilbake til forsiden