Tidenes beste norske film?

Tidenes beste norske film?

Etter stor suksess med filmene Schpaaa og Hawaii,Oslo var det store forventninger til Erik Poppes tredje film deUSYNLIGE, som tar for seg de store spørsmålene: Skyld, synd, svik, kjærlighet og forsoning. Kritikerne jublet hemningsløst!

VG: ”Mesterverk fra Erik Poppe. Man kan ikke annet enn fryde seg. Grenseløst.”

Aftenposten:
Skremmende god”. ”…med prestasjoner i mesterklassen.”

Dagbladet:
”De usynlige er dristigere og går dypere enn både «Schpaa» og «Hawaii, Oslo». Og den utfordrer på en måte som er sjelden å oppleve i nyere, norsk film.”

Dagsavisen:
”En film som etterlater et søkk i hjertet, en modig og overveldende historie om tragedie og dialog.”

Jan Thomas slipper ut av fengsel etter å ha sonet åtte år for drap. Han er en gudbenådet musiker, og får vikariat i en kirke som organist. Her møter han Anna - presten. Hun er alenemor og har en liten gutt. Anna og Jan Thomas trekkes mot hverandre, og Jan Thomas velger å ikke fortelle om fortiden sin. Etter hvert som forholdet til Anna blir sterkere, utvikler han også et nært forhold til sønnen hennes. En dag henter Jan Thomas den lille gutten i barnehagen. Han er uoppmerksom et kort øyeblikk, og plutselig er gutten borte...

Agnes er gift med Jon. Sammen har de to små jenter. Agnes er lærer og en dag på skolebesøk i kirken. Hun gjenkjenner organisten Jan Thomas - den unge mannen som ble dømt for drapet på deres sønn åtte år tidligere. Hun velger å ikke fortelle om dette til sin mann men trekkes stadig mer mot den unge mannens liv - og vekk fra sitt eget.

De usynlige er to sterke historier. Et møte mellom en drapsdømt og offerets mor. To kjærlighetshistorier om mennesker som prøver å legge det nesten utilgivelige bak seg, se fremover og komme i gang igjen med livet.


 deUSYNLIGE






Se også andre filmer fra Erik Poppe:


 Hawaii, Oslo 



Schpaaa 



Tilbake til forsiden