Prisvinnere - fra bok til film

Prisvinnere - fra bok til film

Se den håndtegnede animasjonsfilmen Persepolis, basert på Marjane Satrapis 4 tegneserieromaner og dramaet Drageløperen basert på den kjente forfatteren Khaled Hosseinis bok.

Lille Marjane vokser opp idet Iran gjennomgår den islamske revolusjonen og kastes ut i krig mot Irak. Når forholdene i landet blir for vanskelige, sender foreldrene henne til Europa. Så vender hun hjem i håp om en lysere fremtid. Men ingenting er blitt enklere. Filmen vant Juryprisen og ble nominert til Gullpalmen på filmfestivalen i Cannes."Persepolis"-serien som tegneserieromaner, som filmen, har vunnet flere priser for både tegninger, manuskriptet og for engasjementet mot totalitære systemer


Persepolis (2007)


Filmen Drageløperen ble nominert til Oscar og også nominert til 2 Golden Globe i 2008.
Drageløperen er en film basert på boken av samme navn. Den er blitt en internasjonal millionselger, har toppet mange prestisjetunge salgslister og både boken og filmen er møtt med overveiende strålende kritikker. Forfatteren Khaled Hosseini er en eksilafghaner bosatt i California, og hans barndomshistorie har flere paralleller med Amirs dramatiske oppvekst.


Drageløperen (2007)






Tilbake til forsiden