Slutt på Microsoft Windows monopol

Slutt på Microsoft Windows monopol

Nå kan du se film fra alle standarder - Linux, Mac og andre plattformer. Les mer om Filmarkivet for åpne standarder. www.filmarkivet.no/open

NorgesFilm og Norsk filminstitutt tilbyr verdens første betalingstjeneste som streamer rettighetsklarert film over nett på åpne standarder. Tjenesten er på nett fra fredag 20. juni på nettstedet www.filmarkivet.no/open

Norsk filminstitutt og NorgesFilm har utviklet tjenesten i samarbeid med Høgskolen i Østfold og med støtte fra Norsk forskningsråds program Høykom.

www.filmarkivet.no/open streamer Norsk filminstitutts base med 500 norske kort-, dokumentar- og spillefilm. Prisvinnende arkivfilmer og den helt ferske filmen av Kristoffer Joner, Tørt og kjølig, ligger ute på filmarkivet.no/open.

Teknikken er treveis: Sikring av at kun den som har kjøpt filmen ser den, og bare i 24 timer. Filmen streames også over en sikker protokoll, som gjør piratkopiering vanskelig. Også informasjon om hvilken film og fra hvilken ip-adresse den er lånt, er knyttet til filmen.

Praktisk informasjon

Linux
Du kan bruke en hvilken som helst avspiller, så lenge den støtter
MPEG-4 og RTSP. Vi anbefaler VLC med tilhørende plugin
http://www.videolan.org/vlc/.

Macintosh
Alle nyere Mac-maskiner har det de trenger for å virke med
Filmarkivet.no med åpne standarder.

For å få VLC til å fungere i din nettleser under Macintosh OSX må du laste ned versjonen som kalles:

Web browser plugins for 10.3.9, 10.4 and 10.5 (release 0.8.6h) på følgende nettsted:
http://www.videolan.org/vlc/download-macosx.html 

Har du spørsmål til denne tjenesten?



Tilbake til forsiden