Korte filmer i friske farger!

Korte filmer i friske farger!

I samarbeid med Norsk filminstitutt presenterer Filmarkivet.no en samling nye norske kortfilmer fra 2007. I tillegg er det verdenspremiere på Kristoffer Joners regidebut "Tørt og kjølig" (bildet), en mørk og tankevekkende kortfilm.



Tørt og kjølig

Det er en kald verden som skildres i filmen, en verden der forbrytere og vanskeligstilte blir preservert for framtiden. De utstøtte frysetørres og arkiveres, for kanskje å gjenopplives senere. Men etter hvert henvender folk seg til fryseriet for å unnslippe sine problemer, og praksisen utvides til å gjelde både gamle, syke og folk som rett og slett føler seg ulykkelige.

"Tørt og kjølig" vises også offentlig på Kortfilmfestivalen i Grimstad.

Se

Tørt og kjølig



Korte filmer i friske farger!

Norsk filminstitutt presenterer en samling med nye norske kortfilmer fra 2007. Se vinneren av fjorårets kortfilmfestival i Grimstad.

Filmene kommer samtidig på nett og på dvd-en Norsk Kort 007. Åtte av filmene er animasjonsfilmer. Her finnes alle fjorårets prisvinnere – blant annet vinneren fra Kortfilmfestivalen i Grimstad i 2007, Kompisar av Magnus Mork. Se også mange andre godbiter:




Janus
laget av Linda Fagerli Sæthren, er allerede blitt en kultkortfilm!

Janus
er en fantastisk morsom film, fortalt rett inn i kamera. Her får vi en oppsummering av de siste 20 åra sett fra et brunt barhjørne, over et glass øl.

Janus
vant Amanda for beste kortfilm ved Filmfestivalen i Haugesund 2007.



Adherent
er laget av unge Julian Vargas, utdannet ved animasjonslinja på Høgskulen i Volda.

Adherent
er en vakker film om ting som hører sammen – som egg og bacon eller han og hun. En bittersøt film med stor lyd og en høyst original strek.



Den gamle mannen
er laget av Gustav Kvaal – en av de unge ”veteranene” i bransjen. Han har jobbet på mer en 30 filmprosjekter og driver sitt eget animasjonsstudio. Den gamle mannen en film uten dialog, men med svært fortellende bilder. Temaet er alderdom, fortalt fra et nydelig og metaforisk univers, hvor drømmer og erindringer går over i hverandre.

Siden 1980-tallet har Norsk filminstitutt gitt ut samlinger med kortfilmer. Fra 2001 kom filmene ut på dvd og siden 2005 også som klikkefilm. 

Norsk Kort 07:


Tommy




Janus

 


Kompisar

 


Pianisten, kobbåyen og den syngende husmora

  


Naïn

 


Skal vi danse?

 


Supernova

 


Singer/Songwriter Egil Olsen

 


Kilolirakis

 


Adherent

  


Dager av kjærlighet




Den gamle mannen

  


God dag Herr Hulemann (En hjulehistorie)




Fredag ti på fire

 


Kubisten

  


Min bestemor Beijing

 


Null - null

  


Peace in Our Time

 


Romslighet

 


Smaken av ekteskap

 


To mot en

  


Ved veis ende

  



Tilbake til forsiden