USA mot Al Arian (2007)

USA mot Al Arian (2007)

Den norske filmskaperen Line Halvorsen har i to år fulgt familien til Sami Al-Arian, som i 2005 ble anklaget for å ha støttet terrorisme av amerikanske myndigheter. Filmen følger rettsaken mot ham, sett gjennom kona og de fem barnas øyne.



USA mot Al Arian (2007)


Filmen er et nært portrett av en arabisk-amerikansk familie, rammet av terroranklager fra amerikanske myndigheter, en personlig historie om et samfunn der terrorfrykt har resultert i økende stigmatisering og diskriminering av muslimer. Den gir et sjokkerende innblikk i hvordan USAs frykt for og kamp mot terrorisme kan stille sivile rettigheter i fare.

Filmen ble kåret til beste nordiske dokumentar ved Nordisk Panorama i 2007. og den fikk publikumsprisen under Tromsø Internasjonale Filmfestival. Nominert til to Amanda, 2007.




Smaken av hund (2006)

Den norske dokumentarfilmen ”Smaken av hund” utfordrer våre forestillinger om norsk matvareproduksjon. Visste du at hver gang man tar en bit av den miljøvennlige svinekoteletten fra Gilde, så tar man en bit av regnskogen i Amazonas med det samme?

 Filmen problematiserer forholdet mellom hvordan samvirkeindustrien produserer mat og hvordan den kommuniserer mat. Smaken av hund utfordrer våre forestillinger om norsk matvareproduksjon. Derfor har den også blitt filmen norsk samvirkeindustri med Gilde i spissen ikke vil at norske forbrukere skal se. Det gjør det bare enda viktigere å se den.

Denne uka kan du også filmen

Brettkontroll (2007)
på Filmarkivet.no. Bli med til Oslos underverden.

Fra 1978 til 1989 var skateboard totalforbudt i Norge. ”Brettkontroll” følger to generasjoner skatere – fra undergrunnskulturen på slutten av 70-tallet, med skating på hemmelige steder i skogene rundt Oslo, til den kommersielle eksplosjonen som skjedde da opphevelsen av forbudet kom i 1989.
 




Tilbake til forsiden