Utrolig, men sann historie

Utrolig, men sann historie

"Dykkerklokken og sommerfuglen" vant regiprisen i Cannes og ble nominert til fire Oscar-priser (2008).
Når var siste gang du så en film som virkelig fikk deg til å se ditt eget liv i et nytt perspektiv?



Dykkerklokken og sommerfuglen (2007)





Jean-Dominique Bauby er familiefar og sjefsfredaktør for det høytprofilerte motebladet Elle, noe han gjør med stor grad av suksess. En desemberdag i 1995 ender det hele da han rammes av en kraftig hjerneblødning som etterlater ham i koma. Da han endelig våkner opp er han lammet og kan kun bevege det ene øyet. Hans mentale ressurser er derimot helt intakt, og fanget i en urørlig kropp lever han som i en dykkerklokke tilværelse








Flere filmnyheter:





King of California  (2007)


Charlie (Michael Douglas) har nettopp blitt skrevet ut fra psykiatrisk avdeling da han oppsøker sin seksten år gamle datter Miranda (Evan Rachel Wood). Miranda har droppet ut av skolen og tjener penger ved å lange burgere over disken på den lokale McDonalds restauranten. Men Charlie er fortsatt en gal drømmer og han får lokket sin noe motvillige datter til å delta i jakten på en stor spansk gullskatt fra 1700-tallet som han er overbevist om er nedgravd under et kjøpesenter i nabolaget deres. 




Clubland (2007)


Jean Dwight (Brenda Blethyn) sin stand-up karriere er ikke hva den en gang var. Og hjemme minner hverdagen med de to ungdomssønnene mer om en krigssone enn om ukebladenes fremstilling av kjernefamilieidyllen. De er heller ikke noen kjernefamilie, for guttenes far - en musiker som hadde èn enkelt hit for 25 år siden - er for lengst forsvunnet og arbeider i dag som sikkerhetsvakt, mens han drømmer om et comeback. 






Jar City (2006)


Det er noe fullstendig galt på Island. En eldre mann blir funnet drept i sin kjellerleilighet. Politiinspektør Erlendur og hans mannskap har ikke så mye å gå etter i etterforskningen, men et fotografi av en ung jentes grav gir dem en ledetråd. De oppdager at for flere år siden var offeret anklaget, men ikke dømt, for noen forferdelige forbrytelser. Ble den gamle mannen innhentet av sin fortid?

Filmen vant hele 5 Edda Awards (Islands Oscar), bl.a for Beste film, 2006.
 




Tilbake til forsiden