Cannes-aktuelle O’Horten

Cannes-aktuelle O’Horten

Regissør Bent Hamer høster for øyeblikket stor applaus i Cannes for sin femte spillefilm, ” O'Horten”. Odd Horten har vært togfører på bergensbanen i en mannsalder. Nå skal han gå av med pensjon.



O'Horten (2007)
 

Idet toget forlater stasjonen uten togfører Odd Horten ombord, innser han at veien videre er en reise uten trykte rutetabeller og velkjente stoppesteder. Horten har blitt pensjonist og perrongen føles ikke som et trygt sted å stå, skriver Bent Hamer om sin femte spillefilm O' Horten. O' Horten er en melankolsk komedie om lokfører Odd Hortens besværlige dager og netter på vei fra et yrkesliv til pensjonisttilværelsen. Gjennom varmt humoristiske og absurde situasjoner blir vi kjent med den temmelig forknytte Horten, og portrettet av ham blir en inntagende skildring av pensjonisten som mister retningssansen – og finner den igjen.

(Dagbladet.no) «O’Horten» hylles i Cannes 

(Aftenposten.no) Første Cannes-visning av Bent Hamers «O’Horten» ble møtt med stor applaus onsdag.






Cassandra's Dream (2007)
 

Da den spillegale mekanikeren Terry (Colin Farrell) satser sin beskjedne fortjeneste i poker og på én og samme kveld blir ribbet for 90.000 pund, står han i gjeld til opp over ørene. Hans bror Ian (Ewan McGregor) trer til, og sammen forsøker de å klekke ut en plan. Planen får først ben å gå på da deres rike onkel Howard (Tom Wilkinson) melder sin ankomst

  











Colorado Avenue (2007)

Når faren og brødrene omkommer på havet blir Hanna og hennes mor nødt til å forlate sitt hjem i Rödskäret. Hanna blir tjenestejente på Smeds gård. Hun jobber hardt og sparer alle sine penger til en billett til Amerika. I 1895 reiser hun til De Forente Stater, fast bestemt på å komme seg frem og tjene penger i det store landet i vest.













Solstorm (2007)
 

I hjertet av Kirunas uendelig vakre vinterlandskap myrdes frikirkepastoren Viktor Strandgård.

Rebecka Martinsson, en ung advokat i Stockholm, får en telefon fra sin barndomsvenn Sanna, som nettopp har funnet sin bror brutalt ritualmyrdet i bygdas kirke og bønnfaller Rebecka om hjelp. Motvillig vender Rebecka tilbake til sin barndomsby. Hun merker at alt er nøyaktig slik som da hun en gang flyktet derfra.

Filmen er filmatiseringen av Åsa Larssons storselgende debutroman med samme navn.






Tilbake til forsiden