Den store kjærligheten

Den store kjærligheten

En døende kvinne tenker tilbake på sitt livs kjærlighet i filmen ”Evening”. I svenske ”Ciao Bella” leter 16 år gamle Mustafa etter den store kjærligheten. Les mer om ukens filmer fra Filmarkivet.no.



Evening (2007)


To sett med mødre og døtre - Vannessa Redgrave og Natasha Richardson og Meryl Streep og Mamie Gummer - portretterer mor og datter og morens beste venninne på forskjellige stadier i livet. Overveldet av minner avslører Ann Lord (Redgrave) en gammel hemmelighet overfor sine bekymrede døtre; Constance (Richardson), en fornøyd kone og mor, og Nina (Toni Collette), en rastløs singel kvinne. Begge sitter ved hennes side når Ann roper ut til mannen hun har elsket mer enn noen annen. Men hvem er denne "Harris" undrer døtrene, og hva har han vært for deres mor?
 


Ciao Bella (2007)


Mustafa Moradi er 16 år gammel og bor i Lerum, han lengter etter å få seg en kjæreste. Problemet er bare det at alle jenter han treffer bare vil være venner, og ikke noe mer. Men så får han en genial idé; han later som han er italiener, -på Gothia Cup. En film om lengselen etter den STORE kjærligheten. En verden av muligheter åpner seg. På andre siden av byen er Linnea på jakt etter en mann med stil, mot og brennende lidenskap. Ikke det letteste å finne når man bor i Sveriges styggeste og kjedeligste forstad.
 


The Good Night (2007)


... når drømmene tar over. Gary Shellers syn på seg selv er nedadgående: hans tidligere suksess som popmusiker er over, hans nåværende jobb er uinspirerende og nedverdigende, forholdet til kjæresten Dora er en konstant kamp, og han passerte sin trettiende bursdag for fire år siden. Gary er deprimert og motløs... inntil han møter Anna. I Anna finner han en kjærlighet, tilfredshet og selvtillitt som mangler i hans virkelige liv. Hun hengir seg totalt til Gary seksuelt, artistisk og intellektuelt. Anna er Garys drømmekvinne… bokstavelig talt. For å kunne fortsette det mest tilfredsstillende forholdet han har hatt i sitt liv – i sine drømmer – prøver Gary å kontrollere drømmene sine.



Tilbake til forsiden