Dokumentarfilmhelg

Dokumentarfilmhelg

Harvey Milk var den første åpne homofile som ble valgt inn i "byrådet" som kommunalråd for sitt distrikt i San Francisco. "The Times of Harvey Milk" vant Oscar for beste dokumentar i 1985. Filmen mottok også "Special Jury Prize" ved Sundance Film Festival samme år.



The Times of Harvey Milk (1984)

The Times of Harvey Milk skildrer den politiske karriereren til Harvey Milk, som var den første åpne homofile som ble valgt inn i "byrådet" som kommunalråd for sitt distrikt i San Francisco. Filmen følger Milk fra å være nabolagskaktivist til å bli et symbol for politisk engasjement for homoseksuelle rettigheter, til han blir myrdet i byhallen i San Fransisco.

Flere gode dokumentarfilmer:



Every Good Marriage Begins With Tears (2006)

Filmen handler om to søstre, som bor i London og som skal giftes bort til menn fra Bangladesh, som familien har valgt for dem. Filmen gir et sjeldent intimt og humoristisk innblikk i en komplisert problemstilling.

Shahanara går motvillig med på prosjektet for å forsones med faren. Hun har tidligere blitt straffet av faren for sin vestlige væremåte, men kler seg om fra rosa hotpants til sari da hun skal treffe sin kommende mann på flyplassen.



We Feed the World (2005)

Den globale matindustrien blir utsatt for økende gransking og kritikk. Sløsingen og absurditetene kommer effektivt fram i denne tidsriktige dokumentarfilmen fra den østerrikske filmskaperen Erwin Wagenhofer. 

En østerriksk bonde forteller at et tonn med hvete selges for mindre enn det tilsvarende volumet av veisalt. Imens ser vi at brød som kunne fødd en hel småby dumpes daglig i store hauger i Wien. Hvorfor smaker ikke en tomat som en tomat? Hvordan forklarer man at to hundre millioner mennesker i India, et land som produserer 80 prosent av hvetebehovet til Sveits, lider av feilernæring?Disse spørsmålene utdypes i fascinerende detalj i denne klarsynte avsløringen.



Tilbake til forsiden