Switch

Switch

Fra Oslo, asfalt og skateboard til en helt annen virkelighet. På Voss er det kun én ting som gjelder. Se den norske snowboardfilmen med Peter Stormare, Sebastian Stigar, Ida Elise Broch, Espen Klouman Høiner, Hilde Lyrån med flere.



Switch (2007)

Mikkel er 17 år og den nye gutten i klassen. Han kommer fra Oslo og har skateboardet under armen. Men på Voss er det snowboard som gjelder, og å holde seg inne med de riktige folka.

Moren til Mikkel får jobb på Voss, og Mikkel må flytte. Men Voss blir ikke som forventet. Mannen de leier hos er en gal, gammel hippie og den nye leiligheten er ikke akkurat moderne. Første skoledag blir også en skuffelse.
Men det er én positiv overraskelse – Nina. Verdens søteste jente. Hun er sammen med den regjerende snowboardmesteren og skolens tyrann. Han heter Gaute, og han gjør alt han kan for å gjøre livet surt for Mikkel.

For Mikkel blir det nå én ting som gjelder. For å bli godtatt må han opp i de snøfylte fjellene og øve. Han vil bli best på snowboard og bestemmer seg for å vinne den store Big Jump- konkurransen i Hemsedal!

Det viser seg at Tommen, den antatt gale hippien, er en gammel snowboardmester. Men Tommen bryr seg ikke om konkurranser og han bryr seg ikke om status. For han handler snowboard om balanse, om selvrespekt, og om frihet. Mikkel må derfor overbevise Tommen til lære seg opp.

Flere filmnyheter


Seraphim Falls (2006)

Hevnen er en nådeløs motstander! Pierce Brosnan og Liam Neeson spiller hovedrollene i dette intense actiondramaet om to menns intense kamp. Den ene søker hevn over fortidens gjerninger, den andre kjemper desperat for å overleve. Det er øye for øye, tann for tann, og taperen vises ingen nåde.



Jindabyne (2006)

Stuart (Gabriel Byrne) og hans venner er på vei til gjengens årlige fisketur i den australske villmarken da de finner et kvinnelik som er dumpet i elven.

Ray Lawrences thrillerdrama, den australske storsatsingen Jindabayne, hadde verdenspremiere i Cannes. Filmen med bl.a. Gabriel Byrne og Laura Linney i rollene, bygger på en novelle av Raymond Carver.



The Aristocrats (2005)

Det er den eldste og groveste vitsen i hele verden. Den blir aldri fortalt i offentlighet. Den er så stygg at ingen bortsett fra profesjonelle komikere har hørt den. Det er en privat spøk i komikermiljøet, som et hemmelig håndtrykk, så du har aldri hørt den før.

The Aristocrats inneholder ingen nakenscener, ingen sex og ingen vold. Det er allikevel en av de mest sjokkerende filmene du noen gang vil se. I denne dokumentaren forteller over 100 av dagens beste komikere sin egen versjon av den samme vitsen, eller prøver å forklare hvorfor denne vitsen er en så stor suksess.



En smak av livet (2003)

Nostalgisk bittersøt komedie om selvinnsikt, om å måtte forlate sitt hjemland og om personlige konflikter. Men aller viktigst; den viser oss hvordan kokkekunst kan gi oss alle verdifull innsikt om kjærlighet og livet selv.

Den greske gutten Fanis vokser opp i Konstantinopel. En dag blir han deportert ut av landet sammen med sin mor og far. Med seg tar han også bestefarens visdom om gastronomi og astronomi.



Tilbake til forsiden