This is England

This is England

England 1983. Maggie Thatcher regjerer med jernhånd. 11-årige Shaun blir plaget av klassekameratene, men finner trøst og vennskap hos noen eldre ungdommer som tar ham med på turer og fester.



This is England (2007)

Vi møter11-årige Shaun med den klukkende latteren. Faren har omkommet i Falklandskrigen. Han blir plaget av klassekameratene, men finner trøst og vennskap hos noen eldre ungdommer som tar ham med på turer og fester. De er litt tøffe i trynet, men finner stort sett bare på uskyldige fantestreker. Uskylden i gjengen går tapt når de blir infiltrert av et par eldre skinheads som krever en helt annen form for handling. Unge Shaun blir fort en maskot for de hardbarka gutta og ser ikke før det er for sent, at leken har blitt blodig alvor.



Mørk blå nesten sort (2006)


Prisbelønnet film med masse varme og humor, som har tatt de fleste kritikere med storm.Filmen var også en av de helt store overraskelsene på norske kinoer i 2007. Jorge er en hjemmeboende Madridgutt i 20-årene. Han våger endelig å fortelle sin far at han ikke ønsker å følge i hans fotspor som vaktmester, men få seg en utdannelse. Hvorpå den gamle mannen får slag og blir pleietrengende. Moren er død og storebroren sitter i fengsel og Jorge får aleneansvar for mating, bleieskift - og jobben han prøvde å flykte fra.



The Host (2006)


Amerikansk militære forurenser den store Han-elven som flyter gjennom Seoul, og noen år senere lurer et mutert uhyre under vannet klar til å angripe byen. Dette er starten på en berg-og-dalbane-tur av skrekk, slapstickhumor og satire som stadig tar overraskende vendinger. Uhyret er resultatet av førsteklasses spesialeffekter (Peter Jacksons selskap Weta jobbet på denne filmen) og vil sikre denne filmen kultfilmstatus.



Primer (2004)


Fire menn (oppfinnere, ingeniører, teknologinerder) adresserer konvolutter til potensielle investorer. De fire har sammen funnet opp og bygd... noe. En viktig oppfinnelse for menneskeheten, kanskje den viktigste av dem alle. Ting tyder på at tiden oppfører seg annerledes inni konstruksjonen deres. Er det en tidsmaskin? Vi vet ikke. De vet ikke. Men ønsket om å legge det store gullegget, å håve inn enorme pengesummer, driver dem videre, og nører opp under den uunngåelige konflikten, som vil komme til å gå på både vennskapet og den mentale helsen løs.



Tilbake til forsiden