Maktens komedie (2006)

Maktens komedie (2006)

Filmen er inspirert av norske Eva Joly, og den mye omtalte og kontroversielle korrupsjonsjakten som endte i ELF-skandalen. Regissert av Claude Chabrol, fransk films ubestridte mester.



Maktens komedie (2006)


Dommer Jeanne Charmant har fått i oppgave å etterforske og nøste opp en kompleks sak om underslag og misbruk av offentlige midler, og å føre en sak mot presidenten i et mektig industrikonglomerat. Ettersom etterforskningen tar form, og hennes spørsmål går dypere, føler hun at hun får større makt: jo flere hemmeligheter hun avdekker, jo større mulighet har hun til å legge press på omgivelsene. Samtidig, og av samme grunn, begynner hennes privatliv å falle fra hverandre. Hun blir snart konfrontert med to vesentlige, uunngåelige spørsmål: Hvor langt kan hun strekke sin makt uten å kollidere med en som er sterkere? Og hvor lenge kan et menneske unngå å bli besatt av sin egen makt?
 


Still Life (2006)


"Still Life" er en mesterlig levert film og befester Jia Zhang-ke som Kinas fremste regissør i vår tid. Filmen foregår i boom town-landskapet langs bredden av den stigende Three Gorges-dammen. Byer rives og legges under vann og folk drives bort, samtidig som området har blitt en magnet for entrepenører, banditter og andre på jakt etter mer eller mindre lettjente penger. Som narrativ følgesnor blir vi presentert for to mennesker som begge har kommet hit for å finne forsvunne ektefeller. Begge når med tid sitt mål, med forskjellig hensikt til grunn.

"Still Life" vant Gulløven på filmfestivalen i Venezia (2006) og Asian Film Award for beste regissør i 2007.



Blind Flight (2004)

"Blind Flight" vant pris for Beste skuespiller (Ian Hart) på Tribeca Film Festival, 2004. Filmen ble også nomineert til Irish Film and Television Awards (Irlands Oscar) for beste irske film, 2004.

I 1986 ble den irske læreren Brian Keenan og journalisten John McCarthy tatt som gisler av militante muslimer i Beirut. Her fortelles historien om deres tid i fangenskap og det vennskapet som oppsto mellom dem under de anstrengende forholdene.
 


Breaking News (2004)

 
Under jakten på noen uvanlig hardkokte bankranere, havner en ung politikvinne i kryssild mellom de kriminelle og sine egne kolleger. I tillegg havner hun rett foran de allesteds nærværende TV-kameraene. Det hele utvikler seg til et kidnappingsdrama der den som best kan manipulere media går seirende ut til slutt.

I likhet med Internal Affairs er Breaking News en meget spennende og kompleks politithriller som utspiller seg blant Hong Kongs skyskrapere. Regien er med den hyllede og prisvinnende regissøren Johnny To.
 



Tilbake til forsiden