Norske klassikere

Norske klassikere

I "Stompa, selvfølgelig" (bildet) er lektor Tørrdal sitt vanlig frustrerte og oppfarende jeg, men det er naturligvis guttene som trekker det lengste strå til slutt. Denne uken er det nettpremiere på kjente og kjære filmklassikere.



Ungen (1938)

Julius og Milja, som begge arbeider på fabrikken, er forelsket i hverandre da Petrina, en velkjent tøs fra Grønland, opptrer på skueplassen og forhekser Julius. Hun narrer ham til seg og får ham til å stjele på fabrikken så han får sparken. Han kommer imidlertid til seg selv igjen og vender tilbake til Milja, som mottar ham med åpne armer. Et år går. Julius har slått seg på drikkinga og vender tilbake til Petrina, og Milja sitter tilbake med skammen og en unge. 



Brudebuketten (1953)

Kjærlighet og forviklinger i femtitalls-stil, med musikk av Egil Monn Iversen.
En av de gode norske filmer fra den gang.

Dette er historien om unge, vakre og impulsive Siv. Hun har en egen evne til å rote seg opp i de mest vanvittige situasjoner - og et utall menn! En gal kunstmaler. Juniorsjefen i det firmaet hun arbeider. En psykiater som skal hjelpe henne. Og en svensk kvinnebedårer og levemann...
Hva skal hun gjøre? Hvem skal hun velge?



Stompa, selvfølgelig (1963)

Langåsen Pensjonatskole står overfor feiringen av sitt 50-års jubileum og vi møter lektor P.T. Tørrdal i visse teatralske attityder, mildt sekundert av kollega Brandt og fru Madsen. Men en mer utvetydig behandling får han når søsteren Margaret dukker opp. Stompa, Bodø, Bergen, Nøtterø, Sørlandet, Orkanger og Stavanger på værelse 304 er også midt i forberedelsene, når en inspektør kommer på besøk...




Rallarblod (1979)

Året er 1910 og rallaren Sjugur kommer til en liten jordbruksbygd sammen med en gjeng arbeidskamerater for å bygge jernbane.

Med rallarne følger uro for bygdefolket. Disse røffe karene er kjent for sitt ville og frie liv med slåssing og drikking, og ikke minst for sin kvinnfolktekke. De er gjenstand for forakt og misunnelse, og skaper angst og hat blant det konservative bygdefolket. Vi følger rallarnes hverdag i bygda, deres slit, problemer og fellesskap.

Nils Ole Oftebro spiller rallaren Sjugur, og Ragnhild Hilt har rollen som Innbranna. I andre roller møter vi Svein Tindberg, Katja Medbøe, Espen Skjønberg og Jon Eikemo.



Tilbake til forsiden