Insomnia

Insomnia

Se Stellan Skarsgård, Maria Bonnevie og Sverre Anker Ousdal i norsk films storsatsing fra 1997, ”Insomnia”. Den som synder, sover ikke.



Insomnia (1997)

”Insomnia” er en thriller om etterforskningen av et mord i en nordnorsk by. Filmen vakte oppsikt med sitt sikre språk og gode regi. Kriposetterforskerne Jonas Engstrøm og Erik Vik blir fløyet inn til en småby i nordnorge. De skal bistå det lokale politiet i etterforskningen av mordet på en ung jente ved navn Tanja. 





Se også disse norske spillefilmene:





Ballen i øyet (2000)

Nærsynte Denise spiller fotball. Pang! Hun får ballen midt i ansiktet. Brillene knuser og hun går ned for telling. På sykehuset våkner hun opp med et nytt syn på verden. Hun ser dobbelt. Alle er to. Tvillinger og par. Er hun den eneste som bare er seg selv? Hun innser at det er på tide å bli voksen. Men hvordan?






1732 Høtten (1998)

Et sted midt i Norge ligger Høtten, en bygd som ikke akkurat innbyr til nærmere bekjentskap. Ramm har ikke noe valg i så måte, som etterforsker i Kripos må han dra dit det er behov for ham. To brødre er meldt savnet, og stedets lensmann tror det kan ha forbindelse med det uoppklarte mordet på en 13 år gammel jente. 






Kristin Lavransdatter (1995)

NORSK KLASSIKER: Storslagen spillefilm etter Sigrid Undsets roman "Kransen". Om Kristins kjærlighet til Erlend og hennes kamp mellom plikt og verdslige følelser. Fortellingen om Kristin Lavransdatter utspiller seg i første halvdel av 1300-tallet, fram til Svartedauen i 1349. Midtpunktet for handlingen er Kristins kjærlighet til ridderen Erlend Nikulaussøn.



Tilbake til forsiden