Fra Everest til Nordpolen

Fra Everest til Nordpolen

Ukens filmer tar oss med til frosne hav, snødekte fjell, fantastisk natur og et unikt dyreliv – naturen er like vakker som den er barsk.




Stop go stop (2007

Etter å ha tilbrakt hele vinteren sammen med Peak Performance Ski Team har Fred Arne Wergeland skutt noen fantastiske bilder av teamet og deres utfordrende og dristige skikjøring. Vi følger dem på deres reiser og som vanlig i skifilmer er plotet plassert litt i bakgrunnen, for å gjøre plass til hovedsaken; nemlig å vise den fantastiske og rå skigleden. Spenn deg fast!




Den hvite planeten (2006)

Nordpolen er en egen verden. En verden der kulden regjerer og is og vind har formet landskapet. En verden av frosne hav, utstrakte tundraer, snødekte fjell og isbreer – naturen er like fantastisk og vakker som den er barsk. I disse omgivelsene er det et unikt dyreliv, arter som har tilpasset seg vilkår man ikke skulle tro det gikk an å overleve. Vi kommer helt tett innpå disse skapningene og får se både deres utrolige overlevelsesferdigheter og hvor sårbart dyrelivet er.



Everest (1998)

Over svimlende avgrunner, opp dypfryste fossefall og loddrette vegger. Opp til verdens tak
I mai 1996 begir en gruppe erfarne fjellklatrere seg ut på den ekstreme utfordringen, å nå oppen av Mount Everest. En av ekspedisjonens medlemmer, er Jamling Tenzing Norgay, sønn av den berømte sherpa, som sammen med Edmund Hillary, besteg toppen for første gang i 1959. Den nervepirrende klatreturen, ble fulgt av et filmteam med et IMAX-kamera. Det store IMAX filmformatet er det mest virkelighetstro som finnes - nest etter det å være der selv.



Tilbake til forsiden