The Ramones og Arne Næss

The Ramones og Arne Næss

Møt punkrockerne The Ramones fra New York, filosofen, professoren og fjellklatreren Arne Næss Sr, den sære og geniale Robert Crumb og polarhelten Roald Amundsen. Denne helga kan du se flere dokumentarer på Filmarkivet.no



Loop
(2005)

Om moderne menneskers forhold til tid, sett gjennom øynene på noen av tidens mer ytterliggående forbrukere - blant dem filosofen Arne Næss. En 41 år gammel ekstremsportutøver har ambisjoner om å bestige et spektakulært fjell, for så å kaste seg utfor i et basehopp. To deltidsfiskere og skisportentusiaster blir lei av bylivet i Narvik drar på en uvirkelig lang ferd med sin Nordlandssjark. En ambulansesjåfør og tidligere FN-utsending i Libanon og Bosnia tar pause fra sin mildt sagt hektiske hverdag for å sitte alene i et tårn midt ute i en skog i Østfold.



End of the Century: The Story of the Ramones
(2003)

The Ramones var pønkrockerne fra New York som erobret verden og musikkpressen med sett som kunne bestå av seks treakkords-låter på et kvarter. De måtte nøye seg med å spille på små, rustne klubber i hjemlandet, men i England inspirerte de legender som Sex Pistols og The Clash. De svarte lærjakkene, med enkel rå punk, stormet fram fra undergrunnen og ble banebrytende inspirasjonskilder for punk og rock, først via den nye bølgen i Storbritannia på slutten av 70-tallet. NB! ENGELSK TALE, UTEKSTET.



Frosset Hjerte
(1999)

Roald Amundsen (1872-1928) - oppdageren og polarhelten - filmet alle sine ekspedisjoner og sitt privatliv. "Frosset hjerte" er en film som hovedsakelig baserer seg på et omfattende arkivmateriale av den mytiske og mystiske personen Roald Amundsen, men samtidig gir filmskaperne et helt nytt bilde av vår mest berømte polarhelt. Og helteglorien faller i denne filmen, som blant annet viser Amundsens kyniske og arrogante egenskaper. 



Crumb
(1994)

Robert Crumb blir ofte kreditert for å ha laget den første undergrunnstegneserien "Zap Comix". Crumb er en herre med hatt som foretrekker musikk fra gamle 78-plater.
Gjennom sine til tider bitre og svarte tegneserier satte han den dysfunksjonelle familien i fokus før ordet en gang var oppfunnet. Robert Crumb er kanskje mest kjent for å ha skapt tegneserien " Fritz the Cat". Han har også tegnet coveret til Janis Joplins "Cheap Thrills". NB! ENGELSK TALE, UTEKSTET.



Tilbake til forsiden