Apocalypto

Apocalypto

Endelig er den mye omtalte filmen "Apocalypto" fra Oscar-vinner Mel Gibson tilgjengelig på nett. Dette action-eventyret er spunnet rundt Maya-rikets turbulente undergang.






"Apocalypto"
 er en episk fortelling om Mayakulturen som i en periode var en enorm kulturell og politisk makt i Mellom-Amerika. Filmen skildrer tiden før de spanske kolonistene ankommer i starten av 1500-tallet, men på et tidspunkt hvor Mayakulturen allerede er ved å kollapse innenfra.

Jaguar Paws idylliske tilværelse snus fullstendig på hodet i det hans folk brutalt overfalles av en fiendtlig styrke. Han blir dratt inn i en verden hvor frykt og undertrykkelse regjerer, og en grusom slutt venter ham. Paw bestemmer seg for å unngå sin skjebne. Kjærligheten til sin kvinne og familie gir ham den styrken og kraften han trenger for å forsøke å redde sitt folk fra katastrofe.



"Apocalypto"
, som Gibson både regisserer, produserer og finansierer, kommer fra det greske språket og betyr "En Åpenbaring" eller "Ny Begynnelse". I "The Passion of the Christ" brukte man Armeisk språk, i

"Apocalypto"
snakkes det Maya-dialekt. Innspillingen har foregått i Veracruz i Mexico. Rolleinnehaverne er skuespillere fra Mexico, USA og Canada, såvel som Maya-språklige folk fra Yucatan-regionen.



Tilbake til forsiden