Drømmen om Disneyland

Drømmen om Disneyland

Byen Celebration er bygd av selveste Walt Disney. I filmen "Celebration" følger vi seks av byens par i deres jakt etter lykke. Etter ti år har drømmebyen blitt hjemmet til 8000 innbyggere. Hos Filmarkivet.no får du de beste dokumentarfilmene.



Celebration
(2005)
Disney har jo alltid fortalt oss at Drømmer kan bli virkelighet, så bygde de Celebration, den ultimate, trygge og vennlige Utopia.

I 1995 vant 350 mennesker i et lotteri, og ble med det moderne nybygger-pionerer. De ble utvalgt til å bli de første innbyggerne i byen Celebration, den nyeste versjonen av den amerikanske drømmen, bygd i sumpen, midt i Florida, av nettopp Walt Disney. Etter ti år er det blitt hjemmet til 8000 innbyggere. En ren og flott by, med 1940-talls arkitektur hvor en blir satt tilbake i en tid som var mer kjent for et trygt og godt nabolag, hvor naboer tok vare på hverandre.

Se også disse dokumentarfilmene:



How to eat your Watermelon in White Company (and Enjoy it)
(2006)
Dette er en dokumentar i spillefilmlengde om den opprørske filmskaperen, romanforfatteren, musikeren og teaterimpresarioen, Melvin Van Peebles. Melvin van Peebles er en filmskaper med en historie som er minst like fascinerende som filmene han laget.



The Celluloid Closet
(1996)
Dokumentar om filmens fremstilling av homofili gjennom tidene. The Celluloid Closet er filmversjonen av Vito Russo's berømte bok, ved samme navn. Filmskaperne Rob Epstein og Jeffrey Friedman går løs på seksuelle myter og ser på hvordan vår holding til homofili og kjønnsroller har forandret seg gjennom det 19. århundre. Vi får se filmklipp fra over 100 Hollywood produksjoner og intervjuer med menneskene både foran og bak kameraet; Tom Hanks, Shirley Maclaine, Susan Sarandon, Whoopi Goldberg, Tony Curtis og Gore Vidal for å nevne noen.

NB! Alle filmene er med engelsk tale, utekstet.



Tilbake til forsiden