Kannibaler i Amazonas?

Kannibaler i Amazonas?

På 50-tallet reiste maleren Tobias Schneebaum til Peru for å studere maling, i stedet fant han selskap hos en stamme som tidvis var kannibaler. Schneebaum tilbrakte sju måneder i Amazonas sammen med Harakmbut-stammen. Hva skjedde egentlig i løpet av oppholdet?



Keep the River on Your Right: A Modern Cannibal Tale
(2000)

Denne dokumentaren skildrer hvordan Tobias Schneebaum, en maler fra Manhattan, New York, med fullbright-stipend, tilbrakte sju måneder i Amazonas-deltaet med Harakambut-stammen. Da han vendte tilbake til USA, kunne han ikke lenger male. Hva skjedde? 45 år etter forsøker filmskapere å få Tobias til å reise tilbake til Peru. Han nekter, men vil gjerne reise til Asmat i New Guinea hvor han har tilbrakt en idyllisk tid fra før.

Etter dette, går Tobias med på å dra til Peru for å se etter de folkene som han fulgte på morderiske raid. Arrene etter krig vedvarer like mye som frykten.

Se også  filmen om fotografen Spencer Tunick som har overtalt tusenvis av amerikanere til å kle av seg for kunsten.

Naked States
(1999)

Denne dokumentaren følger fotografen Spencer Tunick på en utmattende fem-måneders tur på tvers av USA hvor han klarer å overbevise tusener av amerikanere uansett bakgrunn eller utseende, til å stille opp nakne foran kameraet hans så alle kan se det. Vi følger hans jakt på objekter til å stille opp foran kameraet, hans logistiske mareritt, hans feider med myndighetene og møte med alle linselus som bare er ute etter selv-bekreftelse. 

NB: Begge dokumentarene har kun engelsk tale og er ikke tekstet til norsk. 



Tilbake til forsiden