Historien bak bildet

Historien bak bildet

Nå kan du se dokumentaren om et av Vietnam-krigens mest kjente fotografier. 9 år gamle Kim Phuc ble fotografert naken, løpende bortover en landevei etter å ha blitt rammet av en napalmbombe. Her er hennes historie.



Kim's story
(2000)
Hvis et bilde kan oppsummere Vietnamkrigens grusomme natur, så må det være bildet av Kim Phuc. Nå kan du se dokumentaren som forteller historien om et av Vietnam-krigens mest kjente fotografier. 9 år gamle Kim Phuc ble fotografert naken, løpende bortover en landevei etter å ha blitt rammet av en napalmbombe. Her er hennes historie.

Fotografen som tok bildet av den unge Kim Phuc ble belønnet med Pulitzer-prisen. 



War Photographer
(2002)
Vi følger krigsfotografen James Nachtwey gjennom to år på jobb i krigsrammede områder som Kosovo, Vestbredden og Indonesia. Etter 20 år i bransjen har han ikke gått glipp av en eneste krig, og han leter fortsatte etter bilder å selge.

Dette er en film om en sjenert og dedikert mann som regnes som en av de modigste og viktigste krigsfotografer i vår tid. Men James Nachtwey passer ikke helt inn i klisjeen om den hardkokte krigsveteranen. Mens krigene ruller over både skjermen og fanges med Nachtweys linse berører lidelsene og grusomhetene ham.



Tilbake til forsiden