Interessert i Cuba?

Interessert i Cuba?

Oliver Stone vender tilbake til Cuba og Fidel Castro i dokumentaren ”Looking for Fidel”. Vi byr også på dokumentarer fra den Cubanske musikkscenen. Bli med til fantastiske Havanna i ”Musica Cubana” (bildet) og ”Buena Vista Social Club”



Looking for Fidel

Den 3-dobbelte Oscarbelønnede regissøren Oliver Stone vender tilbake til Cuba for å intervjue Fidel Castro på ny. Her snakker de om de siste årenes konflikter i landet, om arrestasjonene av journalister i 2003 og om flykaprerne som ble henrettet etter å ha prøvd å flykte til Miami.
Se også Oliver Stones første dokumantar om Castro

Comandante

 


Musica Cubana

Historien om den cubanske musikkscenen og sangeren Pío Leyva fra

Buena Vista Social Club
fortsetter i denne dokumentaren. Leyva treffer en taxisjåfør fra Havanna som overtaler ham til å sette sammen et band med Cubas beste unge musikere Filmen er produsert av Wim Wenders, som regisserte

Buena Vista Social Club
. Filmen tar oss med på en reise gjennom de unge musikernes liv.
 
Se også disse tre filmene


Takeshis'

Kitano, en fyr med alminnelig jobb som drømmer om å bli skuespiller, fordeler sin tid mellom frustrerende auditions og kreativ dagdrømming. Samtidig beveger den berømte yakuza-skuespilleren Beat seg mellom filmsett, nudelbarer, Mahjongalonger og andre symbolske Tokyo-miljøer. Snart glir Kitano inn i en mystisk verden av fantasi som blander forskjellige aspekter fra Beats virkelige liv og hans voldelige rollefigur fra filmene. 



Cube Zero

Mennesker plasseres av ukjente grunner i en labyrintisk kube bestående av utallige rom, utstyrt med dødelige feller. I et underjordisk hvelv sitter to menn og overvåker det som skjer i kuben. Men hva vet de egentlig om dens hensikt?

Cube Zero avslutter Cube-trilogien, som ble innledet med

Cube
og

Cube 2
.



Mean Streets

Mean Streets er Martin Scorseses andre film, og den som lanserte Harvey Keitel og Robert de Niro som kommende stjerner. Filmen er et sjelden nakent miljøportrett av det småkriminelle livet i Little Italy - noen bakgater i hjertet av Manhattan - og som med sin hardkokte realisme har dannet skole for kommende generasjoner av amerikanske uavhengige regissører. 
 



Tilbake til forsiden