Bak scenene

Bak scenene

Ulike skrekkfilmregissører tar for seg klassikere som “Night of the Living Dead”, “Last House on the Left” og “The Texas Chainsaw Massacre” i dokumentaren ”The American Nightmare”. Se også ”The Dark Side of Hollywood”, en dokumentar om Hollywoods lavbudsjettfilmer, B-filmer og erotiske thrillere.



The American Nightmare
(2000)
Er du en av de som har slitt seg i gjennom hauger av slitne tredjegenerasjons VHS-kopier av skrekkperlene fra 70-tallet? Her får vi endelig bekreftet det filmatisk nyskapende - og det samfunnsegasjement som ligger i bunnen av disse filmene. Her intervjues regissører som Tobe Hooper, Wes Craven, George Romero, David Cronenberg og John Carpenter, og de forteller om de tematiske bakgrunnene til filmene de produserte på 70-tallet. Skrekkfilmer har ofte handlet mer om bare å skremme folk på en enkel måte. På sitt beste har ofte skrekkfilmer reflektert et samfunns kollektive angst og det som opptar det mest.
NB! ENGELSK TALE, UTEKSTET.



The Dark Side of Hollywood
(1998)
En fascinerende og underholdende dokumentar som ser bak scenene til Hollywoods multi-million industri for lavbudsjettsfilm, B-filmer og erotiske thrillere. Dette er et sterkt portrett av hvor skrøpelig berømmelse kan være og prisen en betaler for stjernestatus. B-filmer har lenge vært et startsted for dagens og fremtidens stjerner. B-filmer startet karrieren for Jack Nicholson og Sylvester Stallone, samt regissører som Francis Ford Coppola, Peter Bogdanovich, Ron Howard og James Cameron.
NB! ENGELSK TALE, UTEKSTET.

Se også dokumentarfilmen om den legendariske forfatteren Charles Bukowski (1920-1994).


Bukowski: Born Into This
(2003)
Filmen inviterer til møter med forfatteren Charles Bukowski og noen av de som kjente ham best. Meget spennende portrett av den legendariske forfatteren bak bøker som Post Office, Women, Notes Of A Dirty Old Man m.fl.. Filmen følger hans ekstraordinære liv gjennom en barndom preget av overgrep, videre til flere tiår med fattigdom og alkoholisme preget av utallige strøjobber og turbulente kjærlighetsforhold. Nakent og direkte som det selvbiografiske materialet han presenterer i sine egne bøker, men under det rå ytre, ofte tragiske, finnes også litt humor, usikkerhet og en human karakter. En samling unike glimt som gir ny innsikt i forhold til den kontroversielle kunstneren



Tilbake til forsiden