Se en film i helgen

Se en film i helgen

Filmarkivet byr på svart komedie om konebytte, drama i beste film-noir stil og sverdsvingende samuraier denne helgen. Du kan blant annet se den norske komedien " Andre omgang" med Hege Schøyen, Bård Owe og Johannes Joner i hovedrollene.



Andre omgang
(2006)
Hva gjør du når kona di forlanger konebytte for å redde forholdet eller den du elsker ikke husker hvem du er? Når det eneste laget som vinner i livet ditt er nederlaget og alt går på skinner feil vei? Ingenting. I årets svarte komedie klamrer en far og hans to sønner seg desperat til fotballen når koner og ekskoner, elskerinner og mødre, ekteskap og faenskap tar styringen over livene deres.







A Little Trip to Heaven
(2005)
A Little Trip to Heaven” er et skjevt og svart drama i beste film-noir stil – suverent flott fotografert og veldig stemningsfullt. Forsikringsagenten Holt (Forest Whitaker) drar til den lille byen Hastings i Minnesota for å undersøke en mystisk bilulykke der en mann brant i hjel. Liket blir identifisert som den lokale småforbryteren Kelvin Anderson. 








Storm
(2005)
Donny Davidson er en usedvanlig vellykket fyr med kontroll på tilværelsen og et hjerte av blankpolert granitt. En smart, kul, glatt fyr å ha det gøy med – så lenge vi prater om kravløs moro, gratis drikke og ulovlige substanser. Men ingen å holde i hånden når århundrets storm nærmer seg Stockholm med en hastighet på femtito meter i sekundet. 








Everything You Want
(2005)
En romantisk komedie om Abbys valg mellom sin trygge, perfekte kjæreste og en ny sjanse med en ufullkommen, men oppriktig fyr. Abby har alltid brukt fantasien for å takle sin sjenanse og det anstrengte forholdet til foreldrene. I en verden av kunst og kreativitet "møtte" hun Sy, som forstod henne, hjalp henne gjennom livets utfordringer, og ble kjæresten hennes. Nå går Abby på kunstskole og er oppslukt av studiene. Hun deler leilighet med Jessica, som er uorganisert, men morsom og utadvendt. Alt er vel, helt til Quinn kommer inn i bildet.
 





Winter Passing
(2005)
Skuespillerinnen Reese Holden (Zooey Deschanel) er i tjueåra og som mange andre i samme yrke, sliter hun økonomisk. Nå har hun blitt lovet $100,000 for publiseringen av kjærlighetsbrev skrevet av hennes legendariske, men tilbaketrukne far, forfatteren Don Holden (Ed Harris), til hans nå avdøde kone, Mary, også en berømt forfatter, og Reese mor. Forholdet mellom Reese og faren er heller kjølig, men på jakt etter brevene reiser hun fra New York og hjem til Michigan. Der finner hun sin far, som åpenbart ignorerer sin egen helse og deler hus med to yngre beboere. 





Zatoichi
(2003)
En beskjeden fasade skjuler den beste sverdsvingeren i et mytisk Japan. Ichi er en lutrygget og blind mann som vandrer omkring og livnærer seg som massør. Iallfall er det slik han fremstår. For de fleste synes Ichi å være en mild og ubetydelig mann. Men å vise ham forakt er farlig. Vandrestokken hans kan på sekunder åpenbare et sverd som rydder unna alle hindringer med ufattelig presisjon og hurtighet. Massøren er samuraien Zatôichi, landets beste sverdsvinger.






They
(2002)
Som barn ble den 24-årige universitetsstundten Julia stadig hjemsøkt av mareritt. Når hennes venn, Billy, under mystiske omstendigheter begår selvmord kommer marerittene fra barndommen tilbake. Før Billy døde rakk han å fortelle om vesener som jaget ham i mørket og advarte ham om at de kom til å jakte på Julia. hun innser snart at hun befinner seg i livsfare....



Tilbake til forsiden