Ukens filmer

Ukens filmer

Lær hvordan kokkekunst kan gi oss alle verdifull innsikt om kjærligheten og livet. Filmarkivet.no byr på ”En smak av livet” fra 2003 og flere andre godbiter denne uken. Du inviteres med til New York, Konstantinopel og Madrid.



Trust the Man
 (2005)
Vi følger de romantiske eskapadene hos to par: en suksessfull skuespillerinne (Julianne Moore) og hennes hjemmeværende reklamemann (David Duchovny): han vil ha sex - helst hele tiden, hun vil helst bare ta en lur. Også hennes late bror (Billy Crudup) og hans kjæreste; forfatteren Maggie, har sine uenigheter. Hun vil fryktelig gjerne ha et barn, og han har panisk angst for å binde seg.



When Will I Be Loved
 (2004) 
Vera er en vakker, privilegert og lunefull ung New York-kvinne som utforsker grensene rundt sine seksuelle og intellektuelle krefter. Hun har seksuelt åpne diskusjoner med sin potensielle arbeidsgiver, plukker opp menn på gata og tar opp videofilm av sine erotiske utskeielser med en kvinnelig elsker. Veras kjæreste, Ford, gjør hva som helst for penger og planlegger å tjene en slant på henne ved å arrangere et uanstendig treff med en velstående mediamogul. 
”When Will I Be Loved” snur film noir-genren på hodet i en fascinerende seksuell thriller med perversitet, grådighet og begjær, som er fullstendig fengslende og overraskende frisk.



En smak av livet
 (2003)
A Touch of Spice er en nostalgisk bittersøt komedie om selvinnsikt, om å måtte forlate sitt hjemland og om personlige konflikter. Men aller viktigst; den viser oss hvordan kokkekunst kan gi oss alle verdifull innsikt om kjærlighet og livet selv.

Den greske gutten Fanis vokser opp i Konstantinopel. En dag blir han deportert ut av landet sammen med sin mor og far. Med seg tar han også bestefarens visdom om gastronomi og astronomi.



Pasjonenes labyrint
(1982)
Pasjonenes labyrint forteller en rekke kjærlighetshistorier. De fleste av dem ender lykkelig. Noen ender ulykkelig, men med et visst glimt av håp. Paret historiene kretser rundt og som samtidig utløser intense pasjoner av alle slag, er Sexilia (ung, sexgal, medlem av det feministiske bandet Las EX – og datter av en briljant gynekolog) og Riza Nero, arving til en styrtet arabisk keiser og mer interessert i kosmetikk og menn enn i internasjonal politikk. Som bakteppe for det hele, Madrid, den mest utviklede storbyen i den vestlige verden, den mest ubehagelige, den villeste, den morsomste.



Tilbake til forsiden