Dokumentarer i særklasse

Dokumentarer i særklasse

Fire katolske bibelselgere, amerikansk overklasse i slummen, tobakkindustriens historie og propaganda om atombomben. Se ukens fire fantastiske dokumentarfilmer.



Last Cigarette, The
(1999)
Denne helt ekstraordinære dokumentaren inneholder både vanvittige, morsomme, sjokkerende, erotiske, og morbide (!) scener som til sammen danner en foruroligende portrett av tobakksindustriens historie. Klipp fra Hollywoodfilmer, sigarettreklamer, anti-røykekampanjer, politiske bikkjeslagsmål i en lett og underholdende, men også tankevekkende blanding. 






Atomic Cafe, The
(1982) 
Etter 5 års leting i diverse arkiver klippet regiteamet sammen denne collagen over propagandaen om atombomben i USA på 40- og 50-tallet. Uten kommentarer avslører dokumentarklippene og diverse "atomschlagere" på lydsiden den kalde krigens USA sin infantile tro på bomben som frihetskontinentets trygge vern mot det onde imperium. Filmen inneholder utdrag fra propagandafilmer som; Duck And Cover, Dr. Strangelove (Stop Worrying And Learn To Love The Bomb) og Red Nightmare.




Grey Gardens
 (1975) 
Amerikansk overklasse i slummen. En utrolig men sann historie..
De to damene vi blir kjent med i denne kontroversielle dokumentaren, "Big Edie" og "Little Edie", var tanta og søskenbarnet til Jacqueline Kennedy Onassis. Men, tro ikke at det er en film om dekadensen hos to overklassemenneske. 







Salesman 
(1968)
Salesman står som en av tidenes beste dokumentarer og er blitt kåret til en av tidenes 25 beste amerikanske filmer. I denne klassikeren av en komisk-tragisk dokumentar, møter vi fire katolske menn som går frå dør til dør for å selge bibler. En av de fire, Paul Brennan; en middelaldrende og sliten mann, klarer ikke å møte kravene så godt som før, og filmen følger hans gradvise fallitt som følge av at han ikke lenger har den energien som trengs. 


NB: filmene er med engelsk tale og ikke tekstet på norsk.



Tilbake til forsiden