Gode norske

Gode norske

Denne uken gir Filmarkivet deg norske dramafilmer med blant annet Kristoffer Joner, Maria Bonnevie, Anneke von der Lippe og Bjørn Floberg (bildet er fra "Himmelfall").



Sønner
 (2006)
Lars er en 25-årig badevakt på stedet hvil i livet. Mens bestekompisen Jørgen er på vei inn i voksenlivet med samboer og barn, lever Lars ennå ungkarslivet med fotball og øl. En dag får Lars en ubehagelig overraskelse på jobb. Han drar kjensel på Hans, en middelaldrende mann som har rykte på seg for å tukle med unge gutter. 



Himmelfall
(2002)
I en liten drabantby støter åtte mennesker mot hverandre på sin apokalyptiske vei mot undergangen. Juni, desperat etter nærhet, kaster seg utfor en balkong og blir svevende i løse luften. Reidar, i dyp konsentrasjon, venter på det øyeblikket der sprettballen hans skal gå rett gjennom betongveggen. En impotent psykolog kjører sin kone til en betalt elsker. En taxisjåfør, tyv og svindler vil begynne på politiskolen. En eldre kvinne virrer rundt på jakt etter sin egen hukommelse. En asiat prøver hardt å bli sinnssyk... 
  


Misery harbour
 Misery harbour (1999)
Espen Arnakke vokser opp i Jante i Danmark. Der skal du ikke tro du er noe og må som mann regne med å jobbe på fabrikken som alle de andre. Men Espen er ikke som alle andre, og tar hyre som dekksgutt på en seilbåt med kurs for Newfoundland. Men livet ombord er ikke så lett som han hadde trodd, og den sadistiske kapteinen gjør tilværelsen uutholdelig for Espen. Når de ankommer Newfoundland hopper Espen av båten og får jobb ved et fiskevær i Misery Harbour.



Tilbake til forsiden