Oscarvinner

Oscarvinner

"De andres liv" (2006) foregår i Øst-Berlin i 1984. Det fryktede hemmelige politiet, Stasi, er i stand til å overvåke og etterforske hvem som helst. Filmen vant Oscar i 2007. Se også Aki Kaurismäkis siste film og Lars von Triers kontroversielle dogmefilm, ”Idiotene” (1998).



De andres liv
(2005)
Noen år før det sosialistiske regimet i Øst-Tyskland rakner, er det fryktede Stasi i stand til å overvåke og etterforske hvem som helst for hva som helst. En effektiv Stasi-offiser får for første gang sympati for dem han skal avlytte. Men kan han utgjøre en forskjell?  Filmen fikk Oscar for beste utenlandske film i 2006 og har i tillegg vunnet en rekke andre priser ved internasjonale filmfestivaler.



Lys i skumringen
(2006)
Med "Lys i skumringen" avslutter Kaurismäki triologien som begynte med "Drivende skyer" og "Mannen uten minne". Den første filmen handler om arbeidsløshet og den andre om å være hjemløs. Denne gangen er temaet ensomhet. 



Idiotene
(1998)
Med et gammelt hus som base bestemmer en gruppe mennesker seg for å utforske "idiotien". På fritiden agerer de utviklingshemmede for å utforske seg selv og samfunnet rundt seg. De søker utfordringer og



Tilbake til forsiden