Kultklassikere

Kultklassikere

Nå kan du se fire kultklassikere fra mesterregissøren Peter Weir, mannen bak filmer som "Master & Commander" og "The Truman Show". Bildet er fra "Picnic at hanging rock".



The Plumber
(1979)
Jill og hennes mann har bare såvidt flyttet inn i en ny og lekker leilighet før blikkenslageren Max dukker opp og påstår at han skal fikse rørrene på badet - selv om det tilsynelatende ikke er noe galt der. 



Den siste bølgen
(1977)
Under en periode med merkelig vær opplever en advokat at den samme drømmen kommer igjen og igjen. Drømmen gir ham nøkkelen til en aboriginsk profeti som sier at verden skal forsvinne i en flodbølge. 



Picnic at hanging rock
(1975)
På St. Valentines dag i 1900 fikk en gruppe skolepiker fra Appleyard College dra på picnic til Hanging Rock. Tre av dem og en lærerinne forsvant sporløst. En kom til rette igjen, men de andre ble aldri funnet. 



The Cars that ate Paris
(1974)
Peter Weirs debutfilm er en slags skrekkfilm som fabulerer rundt firehjulingene i våre liv. Paris er en trøsteløs avkrok på det australske kontinent dit to brødre kommer på jakt etter jobb. Idet de tar innfartsveien inn til byen krasjer bilen etter et lysblaff. Den ene broren dør og den andre våkner på et sykehus i Paris der det foregår uhyggelige eksperimenter.




Tilbake til forsiden