Gitarmongo

Gitarmongo

”Gitarmongo” (bildet) har splittet den svenske filmkritikerstanden i to og beskrives som en film du enten vil elske eller hate. Nå kan du også se ”Hard Candy” og kung fu action-filmen ”SPL”.



Hard Candy
(2005)
Bare få timer etter at Hayley har blitt "kjent" med motefotografen Jeff, møtes de i en kaffebar. Han ber henne med hjem, og før hun vet ordet av det befinner hun seg i Jeffs leilighet, i ferd med å mikse drinker. Det han ikke vet er at Hayley mistenker ham for å være pedofil, og i kveld skal han avsløres. Kanskje er ikke Hayley så uskyldig som man først får inntrykk av?



SPL
(2005)
Kung fu action. I tre år har politiinspektøren Chan viet sitt liv til jakten på Po, Hong Kongs "Godfather". Men Po har vist seg at være urørlig. Selv statsadvokaten er han sluppet av sted med å likvidere. Og nu er Chans tid på vei til å renne ut. I hans hjerne tikker en bombe: en uhelbredelig svulst.



Gitarmongo
(2004)
I avviket finner man det typisk menneskelige. En tolv år gammel gutt med hjemmesnekrede punklåter, voksne menn som leker med pistoler, en kvinne med tvangstanker, euforisk glede og målrettet destruktivitet. Ruben Östlund skaper et nytt billedspråk og gir oss innblikk i en svensk hverdag som aldri tidligere har blitt skildret på film, spesielt ikke på denne måten.



Tilbake til forsiden