Filmer i romantikkens tegn

Filmer i romantikkens tegn

I anledning Valentindagen anbefaler vi fire varme og romantiske filmer. Du kan blant annet se den filmen som av mange regnes som Sveriges beste gjennom tidene ("En kärlekshistoria", bildet).



Romance & Cigarettes
(2005)
I Romance & Cigarettes møter vi alminnelige hverdagsslitere som ikke alltid klarer å sette ord på det hjertet renner over av. Også Nick Murder (James Gandolfini) har erfaringer, lengsler og drømmer han ikke klarer å snakke åpent om. Han er gift og har tre døtre. Men akkurat nå er Nick fullstendig fortapt i den forførende, rødhårede fristerinnen Tula (Kate Winslet). 


Evig solskinn i et plettfritt sinn
(2004) 
Joel er forbløffet over at kjæresten Clementine har fått slettet minnene om forholdet deres. Desperat bestemmer han seg for å gjøre det samme. Men idet minnene hans gradvis forsvinner, gjenoppdager Joel kjærligheten til Clementine. Han bestemmer seg for å avbryte prosessen og ta minnene tilbake. Joel er på flukt - i sitt eget hode. Oscar for Beste Manus 2005. 4 nominasjoner til Golden Globe 2005.


Elsk meg om du tør!
(2003)
Julien og Sophie er født for hverandre. Gjennom en hel oppvekst leker de seg frem ved å utfordre hverandre til de grusomste ting. Så står de plutselig ovenfor den største utfordringen av dem alle – kjærligheten. Tør de? Mange har sammenliknet «Elsk meg om du tør!» med «Den fabelaktige Amelie fra Montmartre», sannsynligvis fordi begge filmene er svært stilbevisste og i noen grad romantiske.


En kärlekshistoria
(1970)
"En kärlekshistoria" skildrer kjærligheten mellom de to ungdommene Annika og Per. Filmen beskriver all usikkerhet, frykt og glede de opplever sammen.  "En Kärlekshistoria" regnes av mange som en av tidenes beste svenske filmer. Filmen vant Guldbagge (Sveriges Amanda) for Beste film i 1970. Nominert til Gullbjørnen, og vinner av hele 4 priser ved Berlin Int. film Festival 1970.



Tilbake til forsiden