Majestetisk drama

Majestetisk drama

Theo Angelopoulos er en av få virkelig store europeiske filmregissører, og nevnes ofte sammen med mestere som Federico Fellini, Ingmar Bergman eller Pedro Almodovar. Se Angelopoulos "Den gråtende engen". Les mer om ukens filmer



Thomas Hylland Eriksen og historien om Origamijenta
 (2005)
En tragikomedie om papirbretting og markedsliberalismens forbannelse. Filmens forteller sliter for å få laget en politisk film, men blir mer og mer opptatt av origamijenta som i sin jakt på mening plutselig oppdager at hun har et eksepsjonelt talent for papirbretting - alt mens sosialantropologen (Thomas Hylland Eriksen) forsøker å forklare oss hvordan markedsliberalismen har kolonialisert underbevisstheten vår.


Den gråtende engen
 (2004) 
Den gråtende engen er første film ut i en trilogi om Hellas' nære historie. Den følger en gruppe greske flyktninger fra den russiske havnebyen Odessa under revolusjonsåret 1919. De får lov til å slå seg ned i nord-Hellas og etablerer et lite samfunn der.  


Bombon - El Perro
 (2004) 
En varm og deilig film fra Patagonia! Juan Villegas har mistet jobben som bilmekaniker.  En dag hjelper han en ung kvinne som har fått motorstopp langs den øde landeveien. Som takk for hjelpen får han en hund. En svær hvit bikkje, snill som et lam og med det ikke akkurat kledelige navnet Bombon (sukkertøy).


Dead Man's Shoes
 (2004) 
Hevnen er aldri søt. To brødre vender tilbake til småbyen der de vokste opp. Noe forferdelig har skjedd og de ansvarlige skal få svi. Han vet hvem de er og han vet hvor de bor. Nå skal han ta dem - en etter en.   
 
.



Tilbake til forsiden