Fem sterke prisvinnere

Fem sterke prisvinnere

Denne uken kan du se fem filmer helt utenom det vanlige. La deg engasjere av sterke og rystende prisbelønte historier fra Frankrike, USA, Afghanistan, Palestina og Irak.


Aske og jord

Midt i det øde og mektige afghanske landskapet sitter Dastaguir og barnebarnet Yassin langs veikanten og venter på transport. Veien fører til en avsidesliggende kullgruve hvor sønnen jobber. Med seg på reisen bærer de det tragiske budskapet om at landsbyen deres er bombet og hele familien drept.


Mysterious Skin

En poetisk og rystende sterk film som vant juryprisen på den internasjonale filmfestivalen i Bergen.
Ungguttene Neil og Brian er på forskjellige måter blitt merket av fotballtrenerens seksuelle overgrep i barndommen. .


Skilpadder kan fly

Krig og barn er en hjerteskjærende kombinasjon. Samtidig er barna blant de hardest rammede i verdens konfliktområder - de er lett bytte for landminer, og mange blir foreldreløse. I en flyktningeleir i den kurdiske delen av Irak venter alle på USA-krigen. 


Private

En palestinsk storfamilie bor i en avsidesliggende villa midt mellom en palestinsk småby og en israelsk bosetning. Huset har flott utsikt og ligger derfor strategisk til. Plutselig en dag annekterer israelske soldater villaen.
BESTE FILM Locarno filmfestival 2004 


Det Lila sa

Chimo drømmer om en dag å bli forfatter, mens han henger sammen med de dårlige vennene sine i en fransk-arabisk forstad til Marseille. Den flørtende Lila har nettopp flyttet inn i nabolaget, og Chimo både fascineres og frastøtes av henne.


Tilbake til forsiden