Udødelige Ibsen

Udødelige Ibsen

I år er det hundre år siden Henrik Ibsen døde. Nest etter Shakespeare er Ibsen verdens mest spilte dramatiker. Nå kan du se utvalgte filmer om Ibsen og hans skuespill her på Filmarkivet.no. Blant annet stumfilmklassikeren "Terje Vigen" og Erling Borgens dokumentar "Udødelige Ibsen".



Udødelige Ibsen
(2000)
Dokumentarfilm hvor Erling Borgen følger forskjellige tolkninger av Henrik Ibsens skuespill gjennom 11 land og fire kontinenter.


Bilder fra Henrik Ibsens liv
 (1996)
Henrik Ibsen blir i denne filmen presentert gjennom samtidige illustrasjoner og fotografier, og med en rekke korte utdrag fra teateroppsetninger og filmatiseringer av Ibsens sentrale verker. Vi får et innblikk i Ibsens liv og i hans diktning, skildret kronologisk fra dikterens barndom og tidligere år, og fram til hans død i 1906.


Fru Inger til Østråt
(1975)
Dramaet utspiller seg i 1528 idet den svenske adel, med støtte fra bøndene i Dalarne, samler seg til opprør mot Gustav Vasa. Opprøret ledes av Peder Kanzler, og hensikten er å sette den unge Sten Sture, sønn av den forrige riksforstanderen, på tronen. 


Terje Vigen
(1916)
Victor Sjøstrøm regisserte denne filmatiseringen av Henrik Ibsens dramatiske dikt høsten 1916. Filmen fikk entusiastisk mottakelse i Sverige og Norge året etter, og regnes som en av den svenske stumfilmens klassikere.

Les mer om Henrik Ibsens liv og virke på det offisielle nettstedet for den nasjonale Ibsen-satsingen.



Tilbake til forsiden