Skrekk og humor

Skrekk og humor

Andy Warhol er nok best kjent for sine bilder og fargetrykk. Warhols kombinerte studio og atelier, ”The Factory”, leverte også flere filmer på 60 og 70-tallet. Se ”Andy Warhols Dracula” (bildet) og ”Andy Warhols Frankenstein”. Begge med blod, gørr, humor og Udo Kier i hovedrollen.



”Andy Warhols Dracula”
(1974)
Filmen ble spilt inn parallelt med ”Andy Warhols Frankenstein”.  Det kan være morsomt å legge merke til at to av Europas fremstående regissører, Vittorio De Sica og Roman Polanski, har mindre roller i filmen. En greve reiser sammen med sin assistent til Italia på jakt etter jomfrublod. Der blir de invitert til å bo hos en lutfattig familie med ikke bare en, men fire ugifte døtre. Det viser seg imidlertid at disse fire pikene ikke er fullt så jomfruelige som de gir seg ut for å være. 



”Andy Warhols Frankenstein”
(1974)
Baron Frankenstein har besluttet å tilføre menneskenes skapelseshistorie et nytt kapittel: Han skal skape et nytt og bedre menneske ved å sette sammen utvalgte deler av lik.  I hans laboratorium på slott Frankenstein sjekker baronen alle likdeler, det gjelder å finne perfekte eksemplarer.

NB: Begge filmene er med svensk tekst og anbefalt aldersgrense er 18 år!



Tilbake til forsiden