Fellinis mesterverk

Fellinis mesterverk

"Fellinis 8 1/2" er Federico Fellinis selvransakende historie om en fremragende filmmaker som mister sin inspirasjon. Både Woody Allen og andre filmkunstnere har latt seg inspirere av filmen.



Fellinis 8 1/2

Marcello Mastroianni spiller rollen som Guido, en regissør som forsøker å hvile ut etter sin siste suksess. Overveldet av sin popularitet mister han evnen til å finne en ide til sin neste film. Presset skyver ham inn i seg selv, der ubehagelige minner begynner å hjemsøke ham. Kontrasten mellom lettheten i Fellinis drømmende bildebruk og tyngden i Guidos økende skyldfølelse gjør denne filmen like sjelfull som den er elektrisk. 

Som en bonus kan vi også by historien om den mye omtalte, tidligere forsvunne, sluttscenen fra mesterregissøren Federico Fellinis berømte film. Den skulle ha vært sluttscenen i legendariske 8 1/2, men i stedet valgte Fellini den sjarmerende Cirkus-scenen som avslutning på filmen. Materiale som tidligere har vært regnet som forsvunnet er nå funnet fram. Filmen gir et spennende blikk inn i produksjonen av mesterverket 8 1/2, som vant Oscar for beste utenlandske film i 1963. Se

The Lost Ending



Tilbake til forsiden