Action

Action

Denne helgen kan du se actionfilmer her på Filmarkivet. En av Japans mest anerkjente regissører står bak mafiafilmen "Brother" (bildet). Se også sjøslaget "U-571". Her blir det spenning på høyt nivå.

Takeshi Kitano er en av Japans dyktigste regissører og i

 "Brother" (2000)
  har han selv rollen som Yamamoto. Yamamoto er et erfarent medlem av Yakuza - den japanske mafiaen. Etter at sjefen hans blir likvidert i et voldsomt oppgjør, reiser han til Los Angeles.  I kampen om å overta det italienske narkotikadynastiet lærer de unge gangsterne den sanne verdien av å vise respekt og får kjennskap til farene som følger med Yakuzas æreskodeks. Dennys lojalitet og innsatsvilje viser seg å bli avgjørende.


U-571 (2000)

Våren 1942. Hitlers ubåter gjør stor skade på den allierte skipstrafikken i Nord-Atlanteren. Da amerikanerne får kjennskap til en skadet tysk ubåt utstyrt med en dekoder som kan dechiffrere alle tyske radiosendinger, setter de i gang en operasjon for å nå fram til den før nazistene selv klarer det.  Til tross for at dette er en fiksjonsfilm er den meget realistisk laget og man får virkelig følelsen av å være tilstede midt i et rasende sjøslag. I rollene finner man sluggere som Bill Paxton og Harvey Keitel, kombinert med mer interessante figurer som Matthew McConaughey og Jon Bon Jovi.



Tilbake til forsiden