Se klassikere med Bob Hoskins på Filmarkivet

Se klassikere med Bob Hoskins på Filmarkivet

Den første virkelig store filmrollen hadde Bob Hoskins i "The Long Good Friday" (1979). Filmen ble valgt til tidenes beste britiske av magasinet Empire, og regnes som en av inspirasjonskildene til ”Lock, Stock & Two Smoking Barrels”.



The Long Good Friday (1979)

En nervepirrende thriller om en mektig gangster som i løpet av en påske må innse at han ikke lenger er konge over underverdenen. Bob Hoskins spiller sin beste rolle som advokat og mafiaboss Harold Shand, som etter eget utsagn regjerer London. Drevet av grådighet og maktbegjær bruker han sin innflytelse til å få i stand en milliardavtale om rettighetene til et havneområde til bruk under de olympiske lekene i 1988. 



Raggedy Rawney - en gåtefull kriger (1988)

En gang i det 20. århundre, i et land som har vært herjet av blodig krig i mange og lange år, sitter en ung rekrutt ved leirbålet. Tom (Dexter Fletcher) er ca. 16 år, han er dratt i ansiktet og frykten lyser ut av øynene hans. Han lytter til de gode rådene fra en veteran som sitter ved siden av ham. Slik starter Bob Hoskins regidebut, han spiller selv i rollen som sigøyneren Darky.



Tilbake til forsiden