Sensuelt kung fu-drama

Sensuelt kung fu-drama

Året er 859 og Kinas Tangdynasti er i forfall. Uroligheter sprer seg over hele landet, og den korrupte regjeringen kjemper mot opprørske hærer. ”Flyvende dolker” ble nominert til Oscar og Golden Globe i 2005. Nå kan du endelig se filmen på Filmarkivet.

Den største opprørshæren er Flyvende Dolker som vokser seg sterkere enn noensinne under en mystisk ny leder. To lokale politimenn beordres til å fange den nye lederen, og klekker derfor ut en snedig plan. Den ene, Jin, skal utgi seg for å være en ensom kriger ved navn Vind, som redder den skjønne, blinde opprøreren Mei fra fengselet for på den måten å vinne hennes tillit og så eskortere henne til Flyvende Dolkers hemmelige hovedkvarter. 

"Flyvende dolker" fikk avisenes anmeldere til å dele ut både seksere og femmere. Birger Vestmo fra Filmpolitiet (NRK) sier dette om den vakre, kinesiske filmen: Akkurat som i Zhang Yimous forrige film ”Hero”, er det ren ballett som utføres. Det kastes dolker og skytes piler med en treffsikkerhet som gjør Wilhelm Tell til amatør og jeg gliste bredt over noen av kunststykkene, ikke fordi jeg syntes det var teit, men fordi det var tøft!

Zhang Yimou på Filmarkivet 


Flyvende dolker
(2004)


Hero
(2002)



Tilbake til forsiden