Ivo Caprino

Ivo Caprino

Ivo Caprino og hans filmer fikk en popularitet som få eller ingen andre norske filmskapere har vært i nærheten av. Han mottok minst 30 ulike priser og utmerkelser. Totalt lagde han 10 eventyr-kortfilmer, 2 langfilmer på kino, 20 opppdragsfilmer. rundt 50 reklamefilmer, en mengde TV-innslag og 17 egne produksjoner med "Supervideografen".
I 1951 kom 

"Musikk på loftet"
- den første norske kinofilmen i farger! Filmen handler om musikkhandlerens to barn, Lars og Lotte, som slett ikke er interessert i å spille musikk. En natt drømmer de at musikk-instrumentene på loftet blir levende og begynner å spille av seg selv..

En 8 minutters sekvens ble skilt ut og vist som egen film,

"Dukkedrøm"
. Den foregår i en konsertsal der Lars, Lotte og alle musikkinstrumentene sammen spiller en drivende jazzlåt, komponert av Gunnar Sønstevold.

Året etter kom

"Veslefrikk med fela"
- som var den første filmen Caprino laget basert på norske folkeeventyr, og den ble svært godt mottatt både av presse og publikum. Den ble også Caprinos internasjonale gjennombrudd, med 1.pris i klassen for Barnefilm ved filmfestivalen i Venezia i 1952.

Se Ivo Caprino på Filmarkivet:


Musikk på loftet



Dukkedrøm



Veslefrikk med fela


Helt fram til 10. januar kan du se Norsk filminstitutts unike utstilling om Ivo Caprinos kreative virke og filmproduksjon på Filmens hus i Oslo. Les mer her.








Tilbake til forsiden