Requiem for a Dream

Requiem for a Dream

Se blant annet Jared Leto og Jennifer Connelly i denne brilliante filmen fra 2000. Filmen er basert på Hubert Selby Juniors berømte roman, og er en reise gjennom dophelvetet, så ubehagelig som bare en bad-trip kan være.

New York år 2000. Harry (Jared Leto) er hodestups forelsket i Marion (Jennifer Connelly) og hun er lykkelig med ham. De har store planer for fremtiden, men de eier ikke nåla i veggen. Sammen med kompisen Tyrone begynner Harry å deale dop. Lettjente penger, men en skummel bransje. Og de må jo teste om varene er gode.

Sara, som er moren til Harry, bor ensom på Coney Island i Brooklyn. Hun kjeder seg foran TV'n, men en dag ringer telefonen. Hun har blitt plukket ut til å delta i sitt favoritt-game-show. Hun skal på TV! Med ett er Sara bygårdens midtpunkt. Men hun skal være fin på TV og bestemmer seg for å slanke seg inn i den 10 år gamle og altfor trange røde kjolen. Hun begynner på en helt spesiell pillekur...

Filmen er nærmest hypnotisk i sin bruk av bilde- og lydeffekter. Regien er ved Darren Aronofsky som fikk umiddelbar kultstatus med sin spillefilmdebut "Pi" i 1998. Requiem for a Dream ble vist i hovedkonkurransen i Cannes i 2000.

Se

"Requiem for a Dream"




Tilbake til forsiden