Hawaii, Oslo

Hawaii, Oslo

Det sommerens varmeste natt i Oslo. Vi følger et knippe mennesker gjennom skjebnesvangre timer i en trang bydel. Se en av de mest populære norske filmene på mange, mange år.

Stig Henrik Hoff leter febrilsk etter hvordan han kan redde sitt nyfødte barn. Jan Gunnar Røise drømmer om gjenforeningen med Evy Kasseth Røsten. Aksel Hennie er på flukt (her også), Petronella Barker letter etter to foreldreløse gutter mens Trond Espen Seim kanskje er en fallen engel. Felles for dem er kampen for livet og kjærligheten. En banal historie i følge regissøren selv, men banalt kan også være fryktelig vakkert på film!.

Filmkritiker Birger Vestmo, filmpolititet Nrk P3 uttaltte: ""Hawaii, Oslo" er en av årets aller beste filmer! Jeg er ikke snill fordi dette er en norsk film. Den ER virkelig så bra! Det er ikke ofte jeg går utslått fra en kinosal med blanke øyne, men Erik Poppes nye film er så nydelig at enhver garvet kritiker smelter!"

Nå midtsommers passer det også fint å se hvordan sommeren i Oslo så ut på 1960-tallet. I filmen "Sommer-Oslo fra morgen til kveld" får vi et innblikk i innbyggernes og turistenes hektiske liv fra morgen til kveld en vakker sommerdag.

Se sommerfilmene på Filmarkivet.no:

"Hawaii, Oslo"
(2004) og

"Sommer-Oslo fra morgen til kveld"
(1966).



Tilbake til forsiden