Woody Allen

Woody Allen

Uansett hvor ulik miljø og handling er i Woody Allens filmer, dreier det seg alltid om identitet og samlivskriser, kjærlighet, sex og død. Alt med en god dose ironi.

"Hollywood ending" handler om en eldre filmregissør som bor i New York med sin mye yngre kjæreste. Han har ikke hatt en stor suksess på mange år, og endelig får han lov til å lage en film om Manhattan i New York. Med bitende ironisk kritikk av både Hollywood, kvinner, franske kritikere og psykoanalyse.

"The Curse of the Jade Scorpion" er en hyllest til screwball komediene fra 30- og 40-tallet, med sine kjappe dialoger og vittige vendinger. Den er tidsmessig gjennomført både med hensyn til musikk, moter og kvinneskikkelsen vi kjenner igjen fra filmer fra den perioden, her spilt av Elizabeth Berkeley, Helen Hunt og Charlize Theron.

Allen Stewart Koningberg, bedre kjent som Woody Allen,  ble født i New York, første desember 1935. Han har vært en fremtredende figur innen amerikansk humor siden 60-tallet med sine nevroser. Han har skrevet bøker, gjort stand-up og skrevet skuespill, i tillegg til å skrevet manus til og regissert nærmere 60 filmer.

Se Woody Allen på Filmarkivet.no:

"Hollywood ending"
(2002) og

"The Curse of the Jade Scorpion"
(2001).



Tilbake til forsiden