BARNEFILMFESTIVALEN

BARNEFILMFESTIVALEN

Filmarkivet.no følger opp fjorårets visning av digitale barnefilmklassiker på Barnefilmfestivalen i Kristiansand. Se filmene på Filmarkivet.no, "Maja Steinansikt" (1996), "Sigurd Drakedreper" (1988) og "For Tors skyld" (1982).



"Maja Steinansikt"

Når Maja tar på seg et steinansikt, et magisk triks, er hun ikke redd for noen. Maja har indianertelt på takterrassen, farer gjennom byens gater på rulleskøyter og har lite til overs for cowboyer. 



"For Tors skyld" 

Tor har det vanskelig hjemme. Far har store alkoholproblemer, og en dag reiser mor - hun orker ikke mer. I sin fortvilelse rømmer Tor hjemmefra, for å tvinge faren til å foreta et valg mellom kjærligheten til sønnen - og det liv han nå fører. Vennene forsøker å hjelpe ham så godt de kan. Og Tor forstår at det gir styrke å ha noen å støtte seg til.



"Sigurd Drakedreper"

Vikingtoktet til Irland ga godt utbytte det året Sigurd ble født. Dette tok faren, som et godt tegn fra gudene om at det skulle bli noe stort av sønnen. Jarlesønnen Sigurd Drakedreper er oppkalt etter en stor sagnhelt (Sigurd Favnesbane).



Tilbake til forsiden