God filmhelg

God filmhelg

Denne helgen gir Filmarkivet.no deg to filmer som har høstet ære og berømmelse i inn og utland. Kjærlighet er et gjennomgående tema i både "Regjeringen Martin" (2002) og "Dypets ensomhet"(1995).
27 år gamle Martin skal på en blind-date. Under stevnemøtet blir Martin svært nervøs. Han begynner å tenke iherdig på hvordan han skal kurtisere overfor den vakre kvinnen – og tre ”mentale statsråder” tar over Martins handlemønster. Filmen ble laget av avgangselevene ved Den norske filmskolen på Lillehammer i 2002. Regissør er Roar Uthaug og manuset er forfattet av Thomas Seeberg Torjussen. Filmen ble i 2003 nominert til Oscar i kategorien beste studentfilm. 
Se

Regjeringen Martin


 ”Dypets ensomhet”(1995) av regissørene Thomas Lien og Joachim Solum er en surrealistisk kjærlighetsaffære som foregår på bunnen av et svømmebasseng. En mann holder på med rengjøring, men arbeidet kan ikke dempe den følelsen han har av tomhet. En kvinne vekker imidlertid hans oppmerksomhet. Etter at filmen vant Amandaprisen i 1995 har den gått sin seiersgang på en rekke internasjonale filmfestivaler.
Se

Dypets ensomhet



Tilbake til forsiden